Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Venskabsmenighed

Kirken er stadig ramt af den økonomiske krise i Athen, og nu også coronakrisen, men den arbejder stadig målrettet – og i tro til Gud på: 

- at drive en børnehave, hvor børnene får tryghed, kristen oplæring og kulturel armensk påvirkning. 

- at hjælpe flygtninge, der strømmer til Athen i stort tal. 

- at være menighed med åbne døre. Gennem forkyndelse, socialt fællesskab og målrettet mødevirksomhed mod børn, unge og voksne rækkes budskabet om Jesus videre til menighedens medlemmer og mange armenske gæster fra andre kirker – og lande. 

Giv dit bidrag i den store pengeblok. Vi takker!: 

Ønskes din gave registreret så du kan opnå skattefradrag skal den indbetales via Dansk Armeniermission (på netbank)
Registreringsnummer 1471 Kontonummer: 9007415 Mærk din gave: 6200 Athen. 

Lidt om den armenske evangeliske kirke i Athen: 

Den armenske evangeliske kirke I Kokkinia (Athen) blev grundlagt I 1924 I forlængelse af den store massakre på armeniere i begyndelsen af det 20. årh. Fra begyndelsen blev kirken støttet af Dansk Armeniermission. 

Vedholdende tro, visioner og udholdenhed i utallige ulykker var med til at danne fundament for både kirke og senere fra 1928 også for skolen. Skolen eksisterer endnu i form af børnehaven – og både troen og visionen er stadig intakt her knap 100 år senere. 

Arbejdet har haft en opblomstring under ledelse af pastor Vicken Cholakian – en hengiven Herrens tjener, som har gjort både kirke og børnehave til et vidnesbyrd om den armenske arvs tilstedeværelse i Athen.
I begyndelsen (1920’erne) var der 70-80.000 armenske flygtninge, der var kommet for at søge ly I Grænkenland. I dag har immigration til – især – Nordamerika minimeret den armenske befolkning i Grækenland. I dag er der kun ca. 10.000 armeniere (officielt) i Grænkenland, men uofficielt er der måske op mod 25.000 mere fra Armenien og 2000 yderligere fra Mellemøsten. 

Den evangeliske kirke yder over evne for at støtte disse illegale flygtninge med hjælp til det allermest fornødne – inklusiv et kristent vidnesbyrd.