Foredragene er arrangeret i samarbejde med Højskolen Østersøen og finder sted på Højskolen Østersøen. Alle er velkomne.

Program efterår 2019 - forår 2020

Medlemskontingent 2019/2020 er kr. 175,- pr. person.
Kontingentet bedes indbetalt på reg. nr. 7910, kontonr. 7068367
Bemærk: Kaffen ved samtlige møder er gratis for medlemmer.

Møderne er åbne for alle.
Ikke-medlemmer af Højskoleforeningen betaler kr. 50,00 for kaffen pr. møde.

Kør med kirkebil til Højskolen.
Bilen skal bestilles senest  kl. 12.00 samme dag på tlf. 48 48 48 48.
Pris 12,- kr. pr. tur.

Sct. Jørgens Højskoleforening:

Formand: Sognepræst Jens Kvist
Lindedal 1
6200 Aabenraa
Tlf.:74 62 49 16 / 24 43 03 46
E-mail: JKV@KM.DK

Kasserer: Kirsten Meisner
Nørreskovparken 29A
6200 Aabenraa
Tlf.: 23 95 79 94
E-mail: meisner@post7.tele.dk

Forskellighed gør levende

Af Jens Kvist

De talere, Højskoleforeningen har indbudt, er først og fremmest valgt efter det kriterium, at de har noget på hjerte, ikke efter, om vi nu også tror, vi kan være enige med dem eller ej. Grundtvig talte om frihed for Loke såvel som for Thor.

Hermed mente han ikke en grænseløs tolerance, gående ud på, at de begge havde ret i alt hvad de sagde. Men begge havde ret til at komme til orde. Som bekendt kan man hverken tilslutte sig eller tage afstand fra noget, som man ikke har hørt.

Ud fra dette har vi indkaldt en række foredragsholdere. som hver især repræsenterer noget af det, vi mener, rører sig i tiden - enten til tilslutning eller il modsigelse, men aldrig til ligegyldighed! Derfor lægger vi også vægt på det frie ord efter foredragene.

Som bekendt gør enighed stærk. Men forskellighed gør levende. Og det er først og fremmest en levende forening, vi ønsker at være.

Foreningens baggrund

Tirsdag den 17. marts 1987 afholdt Sct. Jørgens Højskoleforening stiftende generalforsamling på Folkehjem. Dette skete som en naturlig følge af de foredragsrækker, der helt tilbage til 1970'erne havde fundet sted i Sct. Jørgens Præstegård. I vedtægterne slås det fast, at foreningens formål er at arrangere folkelige og kirkelige foredrag med videre. Vi mener med vores program, at have levet op til det formål.

Jens Kvist

Sct. Jørgens Højskoleforening er tilknyttet GrundtvigskForum/Kirkeligt Samfund i Danmark.