Tirsdag d. 19. november 2019, kl. 19:00

I 1800-tallets Danmark voksede grundtvigianere og missionsfolk til de dominerende kirkelige retninger, og forholdet mellem dem blev reguleret med kirkelig lovgivning. Straks i begyndelsen af 1900-tallet indførtes menighedsråd,men der var stor uenighed om flere kirkelige spørgsmål. Genforeningen gav anledning til en omfattende kirkelig lovgivning, bl.a. om bispevalg, mens den danske kirkelige administration måtte håndtere en række problemer i de sønderjyske menigheder med mindretal, helsognspræster og tyske frimenigheder. Historien fortælles med en række personlige skæbner fra grænselandet som eksempler.

Af hensyn til servering af kaffe og kage bedes om tilmelding på mail aabenraa@km.dk, tel. 74 62 17 80 eller via hjemmesiden:www.aabenraabyhist.dk

Folder

Chr. de Fine Licht