• Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 26. marts 2020, kl. 19:30

Birgitte Kragh Engholm, sognepræst og udvikler i Sct. Matthæus kirke, Vesterbro sogn tager fat i et af tidens tabuer; ensomhed.
”Ensomhed er vor tids nye folkesygdom”, siger hun. Ikke alenehed, men den eksistentielle ensomhed.Følelsen af ikke at kunne leve op til tidens krav og forventninger. Følelsen af ikke at høre til. Og følelsen af ikke at føle sig hjemme i livet er dybt tabuiseret i en tid, der kalder på det stærkeste i mennesket. Det har ingen status at vise svaghed, og derfor deler vi ikke vores følelser og tanker med hinanden, men bliver mere og mere ensomme. Ensomhed er en virkelighed ingen af os kan komme udenom. Men hvad kan vi gøre ved det vilkår? Hvordan kan vi lette ensomheden? Hvad siger fremtidsforskningen? Hvad siger du?

Aftenen er ikke kun en aften for ensomme sjæle, men for alle, der interesserer sig for menneskets eksistens og grundvilkår.

Birgitte Kragh Engholm
Høje Kolstrup Kirke