Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Sogneaften - Høje Kolstrup Kirke 25 år - en aften i Det Høje Forsamlingshus

Dato
Torsdag d. 26. oktober 2023, kl. 19:30
Sted
Høje Kolstrup Kirke, Lergård, 6200 Aabenraa
Medvirkende
Kirsten Sønderby og Eva Wiwe Løbner

Høje Kolstrup Kirke! Der ligger den, hvid og smuk, på et højt sted. Lidt ligesom alle de andre kirker. Men Høje Kolstrup Kirke er ikke som de andre kirker. Den er stadig ny, ung og ikke helt færdig som betydningsladet sted. Et sted med en voksende kraft og betydning. Menneskene omkring den, folk som lever og virker på ”det høje” kan endnu nå at give den betydning.

Forfatteren Dorte Nors skriver i bogen ”En linje i verden”:

”Stedets kraft. Engang kom man her med alt sit, lod det ligge og rejste videre. Sådan blev stedet fuldt af erindringsfragmenter. De flimrer, fragmenterne. De løfter sig som støv i længe, uåbnede rum. Jeg bevæger mig pludseligt, uventet i disse rum. Mine bevægelser får støvet til at løfte sig. Så danser de i lyset, mine stedbundne minder. Det er kun et kort øjeblik, som en lille ætsning i sindet. Det meste får man aldrig fat i igen…og der, i landskabet, står kirkerne overalt. De peger mennesker i retning af det sted, de hører hjemme.

Hvor hører menneskene på Høje Kolstrup egentlig hjemme? Er de landet på deres sted og peger kirken dem hjem?

Denne aften handler om Høje Kolstrup kirkes betydning. En række indbudte lokale aktører, kirkens præst, Eva Løbner og du, som er dens nabo, dens gode ven eller som er helt ny på disse kanter, taler sammen om kirkens nutid og fremtid.

Vi kalder det en aften i Det Høje Forsamlingshus og provst Kirsten Sønderby leder samtalen.